ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα;  Θέλετε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας και δεν ξέρετε τι πρέπει να λάβετε υπόψη και από πού να ξεκινήσετε;  Έχουμε συνοψίσει όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που σχετίζονται με το θέμα των αξιολογήσεων εδώ:

Είναι τυχερό όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα συμβεί ελαφρά και κανείς δεν τραυματίζεται. Πρέπει να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας, έτσι ώστε οι υλικές ζημίες του οχήματός σας να μην μετατραπούν από μία αρχικά οικονομική λύση σε δαπανηρή λύση σε μεταγενέστερο χρόνο εξαιτίας κακής επισκευής από φθηνή επισκευή ή φθηνό επισκευαστή. Εμείς το γραφείο ειδικών στο τροχαίο ατύχημα ασχολούμαστε καθημερινά με αυτοκινητιστικά ατυχήματα και μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την εμπειρία μας – απλώς καλέστε μας και θα έρθουμε στο σημείο που βρίσκεται το όχημά σας.

Όχι. Έχετε την ελεύθερη επιλογή και επομένως το δικαίωμα να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας στον επισκευαστή της εμπιστοσύνης σας. Να σας πληροφορήσουμε ότι σχεδόν όλοι οι επισκευαστές αναλαμβάνουν την αποκατάσταση των ζημιών του οχήματός σας με την διαδικασία εκχώρησης απαιτήσεων.

Μείνετε ήρεμοι και μην αφήσετε τον αντίδικο οδηγό, την φροντίδα ατυχήματος ή τους μάρτυρες να σας εκφοβίσουν. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πραγματογνώμονα – αναλυτή ατυχημάτων. Έχουμε αναφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά αμέσως μετά το ατύχημα  εδώ.

Όποτε έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα χωρίς δικό σας σφάλμα. Μην αφήσετε να επιθεωρήσει το όχημά σας ένας ειδικός πραγματογνώμονας από την ασφαλιστική εταιρεία του υπαιτίου που προκάλεσε το ατύχημα, διότι δεν ενεργεί για σας, αλλά προς το συμφέρον της (αντίθετης) ασφαλιστικής εταιρείας. Ένας ειδικός πραγματογνώμονας – αναλυτής ατυχημάτων της επιλογής σας όχι μόνο καθορίζει τη ζημιά τους οχήματός σας αλλά και το κόστος μείωσης μεταπώλησης.

 

Η εκτίμηση κόστους από επισκευαστή δεν έχει καμία λειτουργία υποστήριξης αποδεικτικών στοιχείων στο δικαστήριο, διότι ο επισκευαστής δεν θα παρασταθεί στο δικαστήριο, αλλά αυτό είναι σημαντικό εάν υπάρχει διαφωνία σχετικά με την αιτία της ζημιάς ή το πρόβλημα σχετικά με την επισκευή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει καμία δήλωση σχετικά με το κόστος μείωσης μεταπώλησης. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να πει εάν είναι στην πραγματικότητα μια λεγόμενη μικρή ζημιά και εάν τα δομικά μέρη του οχήματός σας δεν έχουν υποστεί ζημιά. Με τη συμμετοχή ενός ειδικού είστε στην ασφαλή πλευρά.

Φυσικά, όταν το όχημά σας έχει υποστεί υλικές ζημίες μικρότερες ή ισάξιες του ποσού των 300€ βάση της ΠΟΛ. 1095/29.06.2005 απόφαση του Υπουργείου  Οικονομικών  https://www.taxheaven.gr/circulars/2970/pol-1095-29-6-2005

Ναι!  Βοηθάει η έκθεση κοστολόγησης υλικών ζημιών ενός πραγματογνώμονα – αναλυτή ατυχημάτων, διότι έτσι μπορείτε να τεκμηριώσετε ακριβώς την έκταση της ζημίας που είχατε υποστεί, αλλά και να αποδείξετε την διαδικασία επισκευής με το φωτογραφικό υλικό που θα υπάρχει στην κοστολόγησή του. Παρεμπιπτόντως, ένα όχημα που έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να αποδείξει το μέγεθος της ζημίας που είχε το όχημά του, τότε έχει χαμηλότερη τιμή πώλησης.v

Πρέπει να υποβάλετε την έγγραφη ανάθεση προς εμάς, να μας υποδείξετε που βρίσκεται το όχημά σας, να μας αποστείλετε με email στο info@karapanosexperts.gr τα απαραίτητα έγγραφα: άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο, δίπλωμα (εάν υπήρχε οδηγός), αντίγραφο εντύπου Φροντίδας Ατυχήματος (αν υπάρχει) και αντίγραφο Δελτίο Οδικού Τροχαίου Ατυχήματος της Τροχαίας (αν υπάρχει) για να προετοιμάσουμε την  κοστολόγηση των υλικών ζημιών.

Πρέπει να υποβάλετε την έγγραφη ανάθεση προς εμάς, να μας αποστείλετε με email στο info@karapanosexperts.grτα απαραίτητα έγγραφα: την σχηματισθείσα δικογραφία με έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, να μας υποδείξετε που βρίσκεται το όχημά σας, τυχόν φωτογραφικό υλικό που συλλέξατε, τον πλήρη φάκελο που σχηματίσθηκε από την ασφαλιστική σας εταιρεία (είναι υποχρεωμένη να σας δώσει αντίγραφο διότι έχετε έννομο συμφέρον)για να προετοιμάσουμε την Τεχνική Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης σε επικοινωνία με τον Δικηγόρο / Νομικό Σύμβουλό σας.

Το κόστος του πραγματογνώμονα – αναλυτή ατυχημάτων ενδέχεται  να καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία σας  στην κάλυψη της νομικής προστασίας, αλλά χωρίς να είμαστε βέβαιοι επ’ αυτού, υπεύθυνα μπορεί να σας ενημερώσει ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος. Πάντως, έχουμε περιπτώσεις που το κόστος το ανέλαβε η ασφαλιστική εταιρεία, αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν το αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, διότι προτιμούν να χρησιμοποιούν εσωτερικούς πραγματογνώμονες – αναλυτές ατυχημάτων. Βέβαια το καλύτερο για εσάς είναι να πραγματοποιήσετε μία έρευνα αγοράς και να αναζητήσετε τον καλύτερο πραγματογνώμονα – αναλυτή στην περίπτωσή σας με κριτήριο και γνώμονα όχι τον οικονομικότερο, αλλά τον ποιοτικότερο πραγματογνώμονα – αναλυτή ατυχημάτων στην περίπτωσή σας.  

Προσοχή! Όπως σε όλους τους κλάδους έτσι και στον κλάδο των πραγματογνωμόνων υπάρχουν επιτήδειοι που υπόσχονται δικαστική παράσταση και στην συνέχεια επικαλούνται διάφορα κολλήματα για να μην παρασταθούν ή στέλνουν άλλους πραγματογνώμονες να παραστούν ή συντάξουν και να υπογράψουν τεχνικές εκθέσεις και πλήθος άλλων περιπτώσεων.

Συνεπώς, με τον πραγματογνώμονα – αναλυτή ατυχημάτων που θα αναλάβει την υπόθεσή σας να συντάξετε ένασυμφωνητικό ανάθεσης υπηρεσίας που θα σας παρέχει. Από μέρους μας ακόμη και να μην επιλέξετε εμάς σας έχουμε έντυπα ανάθεσης (σύμφωνα με τις υπηρεσίες μας)  στην ενότητα ΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΑ ώστε να έχετε μία εικόνα σχετική.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη ή έμπορο ή αν έχετε μία προσφορά από το διαδίκτυο, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε έναν πραγματογνώμονα  – αναλυτή ατυχημάτων. Η εκτίμηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν είναι ακριβή, αλλά συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 30 και 100 ​​€ (πλέον ΦΠΑ). Απλώς καλέστε μας!

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας εδώ, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας και απλώς ρωτήστε μας.